Bavnevang i Sorø
De seneste vedtægter er godkendt af Sorø Kommune
14.december 2009 og er tinglyst forsommeren 2011.
§ 16 er efter ekstraordinær generalforsamling d. 7. september 2011 revideret, så træværk skal
vedligeholdes med klar olie. Versionen af vedtægterne på denne hjemmeside indeholder disse ændringer og disse vedtægter e sendt til kommunen og tinglyst i 2012 af kommunen i forbindelse med tilskødning af areal til foreningen.
---------------
Matr. Nr.:1-bz, 1-bæ, 1-bø, 1-ca, 1-cb, 1-bs,
1-bt, 1-bu, 1-bv, 1-bx, 1-by, 1-bm,
1-bn, 1-bo, 1-bp, 1-bq, 1-br, 1-e,
Pedersborg by, Pedersborg
Beliggende: Bavnevang, 4180 Sorø
ANMELDER:
Christian Christensen
Bavnevang 16, 4180 Sorø
Formand, Grundejerforeningen Bavnevang
§ 1
Navn og hjemsted:
Foreningens navn er ”Grundejerforeningen Bavnevang”.
Foreningen har hjemsted i Sorø Kommune.
Foreningen omfatter de på områdeplan indrammede parceller, delområde C1.
§ 2
MEDLEMMER:
Foreningen er stiftet i henhold til lokalplan nr. 79 af februar 2000, og de til enhver tid værende ejere af de i foreningens område beliggende ejendomme har ret og pligt til at være medlem af foreningen.
Medlemskab indtræder ved tinglyst adkomst til ejendommen, dog således, at den aftalte overtagelsesdag er økonomisk skæringsdato.
Ophører et medlem med at være ejer af en af de omhandlede parceller, bortfalder medlemsretten, og vedkommende udtræder af foreningen uden krav på refusion af kontingent eller andel i foreningens formue. Den tidligere ejer frigøres ikke for forpligtelser overfor foreningen førend underretning om ejerskiftet er meddelt dennes bestyrelse og eventuelle restancer er betalt. Den indtrædende ejer hæfter solidarisk med sælgeren for de på parcellen hvilende forpligtelser overfor foreningen.
Meddelelse om ejendommens overdragelse og dermed følgende udtræden for sælgeren og indtræden for køberen skal senest 14 dage fra handlens indgåelse fremsendes til foreningen.
§ 3
FORMÅL:
Foreningens formål er at varetage medlemmers fælles interesse som ejere af parceller indenfor området, og skal herunder forestå drift og vedligeholde af kloak, adgangsveje, boligveje, stier, fællesarealer, vendepladser og trafiktorv m.v. Endvidere skal foreningen forestå opfyldelse af de til enhver tid værende myndighedskrav, herunder vedrørende kloak og private veje.
§ 4
GENERALFORSAMLINGEN:
Generalforsamlingen har indenfor de i lovgivningen fastsatte rammer den højeste myndighed i foreningsanliggender.
Den ordinære generalforsamling afholdes i marts eller april måned, og der indkaldes ved almindeligt brev af bestyrelsen med mindst 14 dages varsel bilagt det reviderede regnskab for foreningen, budget for indeværende regnskabsår, dagsorden m.v.
§ 5
DAGSORDEN:
På den ordinære generalforsamling skal der gælde følende dagsorden:
1.Valg af dirigent
2.Beretning fra bestyrelsen
3.Fremlæggelse af det reviderede regnskab til godkendelse
4.Forslag fra bestyrelsen, herunder fastsættelse af kontingent og godkendelse af budget
5.Forslag fra medlemmerne
6.Valg af formand for bestyrelsen og øvrige bestyrelsesmedlemmer
7.Valg af 2 suppleanter
8.Valg af revisor
9.Eventuelt
Forslag fra medlemmer, der ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal skriftligt tilsendes bestyrelsen senest 1. Februar. Medlemmernes forslag skal udsendes sammen med indkaldelsen.
Forslag, der ikke er på dagsorden, kan ikke komme til afstemning på generalforsamlingen.
Der udfærdiges referat af de på generalforsamlingen vedtagne beslutninger og behandlede sager, hvilket referat samles i foreningens protokol, der underskrives af dirigenten og de tilstedeværende bestyrelsesmedlemmer.
§ 6
EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING:
Ekstraordinær generalforsamling indkaldes så ofte bestyrelsen finder det påkrævet, eller senest 14 dage efter at mindst 1/5 af foreningens medlemmer ved angivelse af dagsorden har indgivet skriftlig anmodning herom til bestyrelsen.
Ekstraordinær generalforsamling indkaldes med mindst 14 dages varsel.
§ 7
STEMMERET:
På foreningens generalforsamling har hver ejendom (parcel) to stemmer.
Ethvert medlem kan lade sig repræsentere ved skriftlig fuldmagt. En fuldmagt kan ikke repræsentere mere end en ejer.
Stemmeafgivningen er ikke hemmelig, medmindre et medlem begærer skriftlig afstemning.
Stemmeret og valgbarhed fortabes, hvis en eventuel restance til foreningen ikke er indbetalt senest 8 dage før en generalforsamling.
§ 8
VEDTAGELSE AF FORSLAG:
Forsalg vedtages på generalforsamlingen med simpelt stemmeflertal.
Vedtægtsændringer og beslutninger, der medfører væsentlige økonomiske forpligtelser for medlemmerne, kan dog kun vedtages, hvis over halvdelen af foreningens medlemmer er til stede og 2/3 af de afgivne stemmer er for forslaget. Blanke stemmer anses for ikke afgivne.
Hvis ikke et tilstrækkeligt antal medlemmer er mødt, indkaldes inden 7 dage til en ny generalforsamling til afholdelse senest 15 dage efter. Hvis 2/3 af de på denne ekstraordinære generalforsamling afgivne stemmer er for forslaget, er dette vedtaget, uanset de mødenes antal.
Eventuelle ændringer af vedtægterne skal godkendes af Sorø Kommune.
§ 9
BESTYRELSE:
Bestyrelsen vælges af generalforsamlingen for et år af gangen. Den består af min. 3 og max. 5 medlemmer, hvoraf formanden vælges særskilt af generalforsamlingen. Desuden vælges 2 suppleanter. Valgbare er kun foreningens medlemmer. Bestyrelsen konstituerer sig selv med kasserer og sekretær.
Afgåede bestyrelsesmedlemmer kan genvælges.
Sekretæren fører referat over generalforsamlingen og bestyrelsesmøder.
Bestyrelsen varetager foreningens interesser og repræsenterer denne i enhver henseende.
Bestyrelsen råder over foreningens midler i overensstemmelse med disse vedtægter, og de på generalforsamlingen vedtagne beslutninger. Bestyrelsen kan ikke uden generalforsamlingens beslutning påføre foreningen gældsforpligtelser.
Med henblik på at fremme løsningen af foreningens opgaver, er bestyrelsen berettiget til at antage lønnet medhjælp, herunder fra revisor, advokat, landinspektør, håndværkere, rengøringspersonale og gartnere m.v.
§ 10
BESTYRELSESMØDER:
Bestyrelsesmøde afholdes så ofte, som det er nødvendigt, eller når mindst 2 bestyrelsesmedlemmer forlanger det. Indkaldelsen bør finde sted skriftligt med mindst 3 dages varsel, men i påtrængende tilfælde kan formanden sammenkalde med kortere varsel.
Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når mindst 3 medlemmer er til stede, heraf enten formanden eller kassereren.
Formanden, og i dennes fravær kassereren, leder bestyrelsesmøderne.
Bestyrelsens beslutninger træffes med almindeligt flertal. Ved stemmelighed er formandens, og i dennes fravær kassererens, stemme afgørende.
Der føres protokol over det på bestyrelsesmøderne passerede. Protokollen skal efter begæring af et medlem forelægges generalforsamlingen.
§ 11
TEGNINGSREGEL:
Foreningen tegnes i alle anliggender af 2 medlemmer af bestyrelsen, hvoraf den ene skal være enten formanden eller kassereren.
§ 12
REGNSKAB OG REVISION:
Foreningens regnskabsår er 1. Januar til 31. December. Regnskabet revideres af foreningens revisor.
§ 13
PLACERING AF FORENINGENS MIDLER:
Foreningens midler indsættes i bank eller sparekasse, hvorfra kassereren, og i dennes fravær formanden betaler alle regninger, som alle er attesteret og anvist, jf. §11.
Den kontante kassebeholdning må ikke overstige det beløb der årligt fastsættes på generalforsamlingen.
§14
KONTINGENT:
På generalforsamlingen vedtages et kontingent pr. ejendom (parcel) for det kommende år til afholdelse af lovligt vedtagne udgifter. Kontingentet fastsættes på grundlag af et af bestyrelsen forelagt budget for det efterfølgende regnskabsår.
Hver ejendom svarer lige store kontingenter til de fælles aktiviteter, uanset areal og beliggenhed.
Opkrævning af kontingent påhviler bestyrelsen.
Bidraget betales forud med en betaling med en 1/12 hver den 1. i måneden. Bestyrelsen fremlægger hvert år forslag på generalforsamling til nærmere regler for betalingen, herunder f.eks. regler om anvendelse af fast kontooverførsel til foreningens bankkonto eller tilmelding til bankers og pengeinstitutters betalingsservices.
Restance med betaling af bidrag til grundejerforeningen medfører, at det pågældende medlems stemme supenderes, indtil restancen og eventuelle omkostninger i forbindelse med opkrævningen er behørigt betalt. Restancer kan inddrives ved inkasso.
Ved ikke-rettidig betaling af skyldige beløb, skal det pågældende medlem betale alle de med inddrivelsen forbundne omkostninger og tillige et rentebeløb på 2 % pr. påbegyndt måned af det skyldige beløb.
§15
PLADSER, VEJE, STIER OG PARKERING M.V:
De på den i vedlagte skitse viste pladser, veje og stier overdrages vederlagsfrit til foreningen, hvorefter fremtidige drifts- og vedligeholdelse af disse påhviler foreningen. De udlagte pladser, veje og stier er åbne for almindelig færdsel.
Foreningen er pligtig til vederlagsfrit at afstå et areal af ca. 1,5 meters bredde langs sydsiden af Abildvej til hovedstikledningen.
Teltslagning på fællesarealerne er forbudt.
Campingvogne, lystfartøjer og tilsvarende, samt lastbiler og busser, må ikke henstilles eller parkeres på parcellernes ubebyggede arealer eller på pladser, vej- og stiarealer indenfor området.
§ 16
PARCELLERNES ANVENDELSE:
Der kan i området drives liberalt erhverv som enkeltmandsvirksomhed. Det er en forudsætning, at en ejer bebor ejendommen, og at denne fortsat har karakter af beboelse. Skiltning kræver indhentelse af tilladelse fra Sorø Kommune. Der vil kun blive tilladt minimal skiltning, og parkering skal finde sted på egen grund.
Ukrudt skal fjernes inden frøbæring. Der må ikke på parcellerne findes beplantninger, som ved skygge eller kraftig vækst er til væsentlig gene for naboerne.
Ukrudt og andet affald må ikke henlægges på veje eller stier. Overtrædes dette forbud, tillægges der bestyrelsen ret til straks at lade affaldet fjerne for ejerens regning.
Haveaffald og lignende tillades ikke afbrændt på grunden – heller ikke i beholdere, idet en sådan afbrænding ikke er tilladt i henhold til miljøbeskyttelsesloven.
Såfremt de enkelte parcellers udearealer ikke fremtræder velholdte, kan grundejerforeningens bestyrelse udføre sådanne arbejder, så udearealet fremtræder velholdt, det være sig græsslåning, hækklipning eller lignende, alt for den enkelte parcelejers regning, dog efter et skriftligt pålæg af 14 dages varighed for den pågældende.
Brug af motoriserede plæneklippere eller andre motoriserede haveredskaber, såsom hækklippere og motorsave, er ikke tilladt fra kl. 19.00 til kl. 9.30.
Grundejere skal overholde foreskrifterne vedrørende snerydning, glatførebekæmpelse og renholdelse, som beskrevet i det til enhver tid gældende regulativ for Sorø Kommune.
Beskadigelse af kørebaner, rendestene og fortorve forårsaget ved opgravning, kørsel eller lignende, skal straks repareres af den grundejer, der har givet anledning til skaden. Foretages reparationen ikke, tillægges der bestyrelsen ret til at lade beskadigelsen reparere for ejerens regning.
Ejendommen skal til enhver tid fremstå vel vedligeholdt.
Ejendommens vinduer og døre af maghonitræ må udvendigt kun behandles med klar olie eller med mahogni/ædeltræ pigmenteret olie, der medvirker til at opretholde træets naturlige udseende.
Ejendommens hegn skal stå ubehandlede hen. Nye hegn må ikke opsættes i skel eller på parcellen.
De hvide pudsede facader skal til enhver tid fremstå i den oprindelige hvide nuance.
Bestyrelsen fremsætter efter behov, ved den årlige generalforsamling beslutningsforslag om fælles vedligeholdelse, hvor omkostningerne opkræves over kontingentet eller ved et særligt bidrag.
Eksisterende belægning i carport og på gangstien i forhaven må ikke ændres. Fremtidtig belægningsprojekter i den resterende del af forhaven skal holdes i grålige nuancer.
Carporte og udhuse skal fremstå ubehandlede og uden synlige ændringer.
Carport og udhus må kun opføres efter et samlet projekt godkendt af generalforsamlingen og efterfølgende af Sorø Kommune.
Der må ikke opføres udestuer, tilbygninger, overdækning, drivhuse og lignende. Markiser, parasoller og altanafskærmning skal være ensfarvede.
På ejendommen må der ikke holdes dyr, bortset fra almindelige husdyr som hund og kat, men ikke høns, duer eller hermed sidestillet.
Alle husdyr skal holdes inde på egen grund. Fælder og gift for skadedyr skal anbringes og anvendes på en sådan måde, at andres husdyr ikke tager skade.
Der må ikke opsættes udvendige antenner og paraboler. Tørrestativer, lyskæder og anden udendørsbelysning må alene opsættes, hvis de ikke i omfang, farver eller funktioner er til skade for det arkitektoniske helhedsindtryk eller er til gene for andre parceller.
Beplantning og belægning skal udføres efter en samlet plan godkendt af Sorø Kommune. Belysning på boligveje, torve og pladser må kun udføres som parkbelysning på lave standere.
Fællesarealer, og de enkelte parcellers udearealer, skal til stedse fremstå velholdte.
Levende hegn i parcellernes skel skal være bøgehække. I de ulige husnumre må hækkene maksimalt have 1.8 meters højde. I de lige numre må hækkene maksimalt have samme højde som de etablerede træhegn.
Der kan opsættes trådhegn på indersiden af levende hegn med træstolper i maksimum 1,20 meter.
Nye hække mod vej skal plantes 0,3 meter fra skel for at hindre bevoksning udover fortorvet. Derudover skal hegnslovens almindelige bestemmelser overholdes.
§ 17
OPLØSNING:
Foreningen kan ikke opløses uden samtykke fra Sorø Kommune.
--oo0oo—
1bm, 1bn, 1bo, 1bp, 1br, 1bs, 1bt, 1bv, 1bx, 1by, 1bz, 1bæ, 1bø, 1ca, 1cb.
Vedtægterne vil alene være at tinglyse på matr.nr. 1bm, 1bn, 1bo, 1bp, 1bq, 1br, 1bs, 1bt, 1bu, 1bv, 1bx, 1by, 1bz, 1bæ, 1bø, 1ca, 1cb. Pedersborg by, Pedersborg.
Nærværende vedtægter er i overensstemmelse med gældende lokalplan og godkendes af Kommunalbestyrelsen.
Påtaleberettiget er Sorø Kommune.
--oo0oo—
Vedtaget på foreningens ekstraordinære generalforsamling den 22. september 2009.
Godkendt af Sorø Kommune d. 14. december 2014